söndag 16 september 2007

The Devil Wears Prada


Storyn i korta drag: Andy Sachs (Anne Hathaway) är helylletjejen som efter avslutade journaliststudier flyttar från den amerikanska mellanvästern till det pulserande storstadslivet i New York för att göra karriär. Utan att knappt vara medveten om hur, har hon plötsligt fått jobb som biträdande assistent åt Miranda Priestly (Meryl Streep) den framgångsrika och beundrade chefredaktören för modetidskriften Runway. Det dröjer emellertid inte länge förrän Anne inser att hennes nya chef är allt annat än trevlig. I en värld där perfektion, känsla för mode och size zero är mantrat på allas läppar tvingas Anne ganska snart anpassa sin "girl next door"-look, men är det värt priset?

Övriga skådespelare: Emily Blunt, Stanley Tucci, Adrian Grenier

Regi: David Frankel

Jag såg filmen på: DVD

Min kommentar: Ugly Betty möter Sex and the city och blir film - det är snabbaste sättet att sammanfatta The Devil wears Prada. Skillnaden är att Betty heter Andy, hon är allt annat än ful och så mycket sex är det inte tal om. Därmed inte sagt att det är dåligt; i genren lättsam komedi klarar sig den här rullen riktigt bra och passar utmärkt för en trött och regnig söndag. Anne Hathaway är här i sitt rätta element och får upprättelse från sin prestation i Brokeback Mountain. Meryl Streep är alltid bra och övriga skådespelarinsatser är helt okej. Filmen är till stora delar snygg yta, men det är ju just vad branschen man framställer handlar om, så det är helt i sin ordning. Hade man velat, hade man med filmen kunnat gå djupare in på alla absurditeter som finns i modebranschen, nu blir det mest bara något man snuddar vid. Stort plus för att man fångat New York på att sätt som gör att stadens atmosfären går rakt igenom rutan.

Skönaste one-linern: "I'm on this new diet. Well, I don't eat anything and when I feel like I'm about to faint I eat a cube of cheese. I'm just one stomach flu away from my goal weight."

Mitt betyg: 3

Läs mer om filmen...
Se trailer

Inga kommentarer: